Геращенко пояснила, чому указ про воєнний стан надрукували у первинному вигляді

Офіційна газета Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр" опублікувала указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 60 діб, бо такою є процедура.

У середу буде оприлюднено ухвалений Верховною Радою Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях". Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас в газеті “Урядовий кур’єр”, слава тобі Господи, помилок не буває. І це дуже добре. Насправді в “Урядовому кур’єрі" було опубліковано указ, виданий Президентом за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони. І саме в цьому указі, який став підставою для законопроекту, який подав Президент, було вказано 60 днів. Є процедура публікації усіх документів. Якщо ми зараз відкриємо сайт Верховної Ради, там же є також кілька опублікованих документів. Там  немає такого, що “дірка” і з'явився тільки той, за який проголосували. Тому сьогодні у нас, згідно з процедурою, згідно з регламентом, опубліковано саме рішення РНБО, на якому базувався це подання — перший законопроект Президента. А вже у завтрашньому номері "Урядового кур'єра" вийде той законопроект, який був проголосований Верховною Радою і згідно з яким буде введено воєнний стан в окремих регіонах України”, - пояснила Геращенко.

Вона наголосила, що саме 30 діб воєнний режим діятиме у деяких регіонах України. А на дату виборів це жодним чином не впливає, тому не варто на цьому спекулювати. “Тут всі переживали за вибори, і Президент одразу сказав, що вони відбудуться вчасно. Ви знаєте, Президент України не боїться виборів, а ті хто боїться, вони себе показали учора в усій красі”, - наголосила віце-спікер парламенту.

За словами першого заступника Голови ВР, механізми воєнного стану будуть застосовані у разі, якщо агресор даватиме для цього нові підстави.

Читайте також: Воєнний стан: РНБО назвала час, строки та межі територій

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях. Воєнний стан вводиться у таких областях: Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також це стосується внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.

У вівторок"Урядовий кур'єр" опубліковав указ глави держави проведення воєнного стану на 60 діб. Деякі ЗМІ повідомили, що це було зроблено помилково.