Україна і ЄС як ніколи близькі завдяки тим, хто почав Майдан — єврокомісар

Україна та Європейський Союз наблизились один до одного як ніколи близько завдяки людям, які п'ять років тому розпочали Революцію Гідності.

Про це написав єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган у своєму Twitter з нагоди п'ятої річниці Майдану.

"Всього 10 днів тому я відвідав Київ, ушанувавши пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вони віддали свої життя за цінності свободи, справедливості та відкритого суспільства. З того часу досягнуто значного прогресу: Україна та Євросоюз як ніколи близькі завдяки тим, хто 5 років тому розпочав Революцію Гідності", - зазначив єврокомісар.

Свій твіт єврокомісар проілюстрував фото з Києва, на якому він схиляє коліно перед меморіалом Героїв Небесної Сотні.

Читайте також: Литва підтримує Україну у захисті цінностей Майдану — Грібаускайте

Як відомо, День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.