Президент ПА НАТО вважає, що Україна захищає демократичний світ

Фото

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічене вважає, що Україна не лише боронить свою незалежність, а й захищає демократичний світ.

Про це у п’ятницю зазначив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, який супроводжував Президента Парламентської Асамблеї НАТО Расу Юкнявічене та Голову Верховної Ради України Андрія Парубія в поїздці по Донеччині.

«Україна не лише боронить свою незалежність, а й захищає демократичний світ - такий висновок зробила Президент Парламентської Асамблеї НАТО Раса Юкнявічене, відвідавши сьогодні Донеччину разом із Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм», - написав очільник області.

Він зазначив, що Юкнявічене у супроводі делегації Верховної Ради України побувала у Маріуполі, Широкиному та Гнутовому, поспілкувалася з військовими, а також цивільними, що живуть по обидва боки так званої лінії розмежування і перетинають контрольно-пропускні пункти.

У Маріупольській міській раді провели спільну зустріч із представниками Верховної Ради України, командування ООС, керівниками силових структур. Обговорили питання протимінної безпеки; поліпшення умов перетину КПВВ тощо.

Юкнявічене зазначила, що підтримує позицію України щодо засудження проведення фейкових виборів на тимчасово окупованій частині Донецької і Луганської областей та невизнання їхніх «результатів».

Читайте також: Президент ПА НАТО приїхала на Донбас і закликала не визнавати фейкові вибори

Про свої враженнями від побаченого сьогодні на Донеччині пані Юкнявічене говоритиме під час зустрічі на високому рівні у Вашингтоні. А на наступному тижні ця тема прозвучить і в канадському Галіфаксі на щорічній Парламентській асамблеї НАТО, де головуватиме Раса Юкнявічене. 

«Вдячний нашим союзникам і партнерам за увагу до проблем України та за вкрай важливу підтримку нашої держави на міжнародній арені», - підкреслив Куць.

Фото: Фейсбук Олександра Куця