Луценко підтвердив, що Президент завернув його заяву про відставку

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Президент Петро Порошенко завернув його заяву про відставку.

Про це генпрокурор зазначив в ефірі програми "Ехо України" на телеканалі "Прямий".

"Я повідомив, що подаю у відставку... парламент поставив це питання на голосування. За мою відставку проголосувало 38 депутатів. Президент, який отримав мою заяву, на підставі цього відхилив моє клопотання", - сказав він.

Луценко додав, що це продовжує його відповідальність і він працюватиме максимально як у випадку зі справою щодо нападу на Катерину Гандзюк, так і у 54 випадках нападів на інших активістів.

"Я вчинив так, як вчить нас європейська практика. У разі гострого суспільного обурення відповідальний за ту чи іншу ділянку роботи пропонує відправити себе у відставку... Мені висловив парламент недовіру аж 38 голосами. Це означає вотум довіри. Значить я вимушений працювати", - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко повернув Юрію Луценку його заяву про звільнення з посади генерального прокурора.

Читайте також: Попереду важливі завдання: Президент повернув Луценку заяву про звільнення

Генеральний прокурор Юрій Луценко 7 листопада подав Президентові заяву про відставку.

6 листопада Луценко з трибуни парламенту у відповідь на заклики активістів заявив, що напише заяву про відставку. Під час рейтингового голосування Верховна Рада не підтримала відставку генпрокурора - за неї проголосували лише 38 депутатів.