Порошенко закликає Європу посилити тиск на РФ через псевдовибори на Донбасі

Президент України Петро Порошенко на саміті Європейської народної партії закликав посилити політичний і санкційний тиск проти РФ у зв’язку з запланованими фейковими виборами 11 листопада на тимчасово окупованому Донбасі.

Про це він повідомив у Facebook.

“Під час виступу на саміті Європейської народної партії закликав рішуче засудити фейкові вибори 11 листопада на Донбасі, організовані Кремлем, та підкреслив важливість збереження та посилення санкційного режиму проти Російської Федерації”, - зазначив Порошенко.

Окремо він наголосив на необхідності збільшення міжнародного тиску на російську сторону з метою звільнення українських політичних в’язнів.

Також Президент поінформував європейських лідерів про напружену ситуацію на Донбасі, триваючу мілітаризацію і порушення прав людини в окупованому Росією Криму, а також нагнітання напруження в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Читайте також: Втручання Кремля загрожує виборам-2019 в Україні та ЄС - Порошенко

Водночас Порошенко відзначив, що 2019 рік стане визначальним і для України, і для ЄС, й одним з пріоритетних завдань стане спільна відповідь на втручання Росії у виборчі процеси.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 7-8 листопада перебуває з робочим візитом у Фінляндській Республіці.