Кремль готує грунт для проросійського кандидата на виборах в Україні - Тимчук

Напередодні президентських виборів в Україні в Кремлі запланували кілька масштабних пропагандистських заходів, спрямованих на створення платформи для проросійського кандидата.

Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "ІС", напередодні виборів президента України в 2019 році, старту виборчої президентської кампанії цього року, а також у руслі обраної стратегії щодо України, цього року в Кремлі (під егідою В. Суркова), запланували кілька масштабних пропагандистських заходів, спрямованих на формування інформаційної повістки про "братні народи" та необхідність відновлення "дружніх українсько-російських відносин" (у кризі яких нібито винна чинна українська влада), і створення платформи для проросійського кандидата в президенти України, який буде ратувати за "мир у всьому світі" і використовувати напрацьовані під контролем Москви меседжі "українсько-російського експертного середовища" для впливу на електорат", - зазначив Тимчук.

Крім того, за словами Тимчука, "у Москві планують, що "троянські коні" і "корисні ідіоти" в Україні з числа політтехнологів, політологів, експертів, журналістів, діячів культури і науки будуть надалі безпосередньо і опосередковано підігравати потрібному Кремлю кандидату".

Так, за даними Тимчука, 5-9 жовтня 2018 року на території анексованої АР Крим планується проведення конференції "Російсько-українські відносини: проблеми та перспективи" з залученням російських і українських експертів і журналістів, а також представників "Л/ДНР", "ПМР", Республіки Білорусь.

"Цей захід проходитиме за ініціативи та безпосередньої організаційної підтримки (фінансовою організацією заходу займається менш публічна специфічна структура) Фонду публічної дипломатії ім. Горчакова та Інституту миротворчих ініціатив і конфліктології, однаково наближених як до АП РФ, так і до російських спецслужб", - повідомив координатор "ІС".

Читайте також: Звільнення політв'язнів: Геращенко вважає, що Кремль готує "козир" до виборів в Україні

За його словами, "метою цієї конференції-дискусії ставиться організація діалогу на експертному рівні між представниками Росії, України (якщо їх можна так назвати) і "Л/ДНР", розробка платформи та рекомендацій для відновлення дружніх і братерських українсько-російських відносин" на основі "запиту на це з боку певних політичних сил, бізнесу та громадянського суспільства по обидва боки кордону".

За інформацією "ІС", організатори заходу планують запросити з України, зокрема, Юрія Лукашина (журналіст "Страна.юа"), Петра Толочка (академік НАН України), Михайла Погребинського (директора київського центру політичних досліджень і конфліктології) та інших.

"Як відреагують запрошені "гості" на прохання взяти участь у цьому заході - інше питання", - зазначив Тимчук.