Перший заступник Жданова написав заяву про відставку

Перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул написав заяву про відставку за власним бажанням.

Таку інформацію кореспондентові Укрінформі підтвердили у прес-службі міністерства.

“Гоцулом Ігорем Євгенійовичем, першим заступником міністра молоді та спорту України, була подана заява щодо його звільнення із займаної посади за власним бажанням на ім'я Прем'єр-міністра України, яку міністр молоді та спорту Жданов Ігор Олександрович погодив своїм підписом”, - зазначили у відомстві.

У свою чергу Жданов вніс відповідний лист від 8 червня на ім'я Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією щодо звільнення Гоцула.

“Станом на сьогодні відповідь на вищезазначений лист чи відповідне розпорядження Кабінету міністрів України до Мінмолодьспорту не надходили”, - зазначили у міністерстві.

Згідно із законом "Про центральні органи виконавчої влади", перший заступник міністра призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом міністрів за поданням Прем’єр-міністра після пропозицій відповідного міністра.

Як повідомлялося, Кабмін у березні 2014 року призначив Гоцула заступником міністра молоді та спорту - керівником апарату.

У березні цього року Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол стосовно  Гоцула з приводу адміністративного правопорушення.

Читайте також: НАЗК направило до суду протокол на першого заступника міністра молоді та спорту

НАЗК виявило, що на посаді першого заступника міністра Мінмолодьспорту Гоцул вчиняв дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Відповідний конфлікт виник під час розгляду та погодження документів, які безпосередньо стосуються очолюваної Гоцулом громадської спілки "Федерація легкої атлетики України", зокрема щодо фінансового асигнування цієї федерації.