Уряд підготував законопроект про кримінальну відповідальність за контрабанду

Кабмін підготував проект закону, який вводить кримінальну відповідальність за контрабанду на кордоні та сприяння їй, і готовий вести консультації з Верховною Радою з цього приводу. 

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю виданню «Сегодня».

«Ми підготували проект закону про введення кримінальної відповідальності. Будемо проводити консультації з парламентом для того, аби документ удосконалити та прийняти рішення. Наш план та взаємодія будуть набирати обертів», - сказав глава уряду.

Він також висловив сподівання, що Державна фіскальна служба в рамках своїх повноважень так само не припинятиме процесів наведення ладу на кордоні. «Вони (митники) зараз стоять на передовій нашої боротьби і будуть якісно й професійно робити свою справу, не зупинятися у виконанні завдань із детінізації економіки», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: До і після: Гройсман розповів про перші "трофеї" у боротьбі з контрабандою

Як повідомлялось, в червні цього року Кабінет міністрів України спільно з МВС, Генпрокуратурою, НАБУ, САП, ДФС, СБУ напрацювали план дій «Україна без контрабанди», направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.  За різними оцінками обсяг контрабанди в України досяг розміру в 70-100 млрд грн, а за деякими товарними позиціями тіньовий імпорт сягнув 60-80%.

У Кабміні повідомляють, що лише за кілька тижнів роботи ініціативи ситуація на митниці змінилася. Відтак щоденне збільшення надходжень до бюджету склало 70-80 млн грн.