Справа про держзраду: ВС відмовив захисту Януковича у заміні суддів

Верховний суд відмовив захисту колишнього президента Віктора Януковича у заміні складу суддів Оболонського райсуду у справі про державну зраду.

Про це повідомила речник Генеральної прокуратури Лариса Сарган.

"У вівторок, 3 липня, у Верховному суді розглядалося клопотання сторони захисту президента-втікача Віктора Януковича щодо заміни складу суду. Ну не подобається їм склад суддів Оболонського районного суду міста Києва, який розглядає справу про держзраду Януковича... Розглянувши клопотання адвокатів екс-президента, Верховний суд не знайшов порушень і визнав прохання захисту безпідставним", - зазначила вона.

За словами Сарган, на саме засідання адвокати Януковича не з’явилися.

Таким чином, резюмувала речник ГПУ, адвокатам Януковича відмовили в задоволенні їхнього клопотання, а розгляд справи про держзраду і далі проходитиме в Оболонському райсуді Києва.

Читайте також: Суд не дав дозволу на арешт "лісника Януковича"

Наступне засідання відбудеться о 10.00 16 липня, а на 30 та 31 липня судом вже призначені дебати у процесі.

Як повідомлялося, Віктору Януковичу інкримінують наступні статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Оболонський райсуд розглядає цю справу вже понад рік.