Кабмін планує створити Раду з питань торгівлі

Кабінет міністрів України у середу планує утворити Раду з питань торгівлі та сталого розвитку.

Розгляд відповідного проекту постанови, ініційованого першим віце-прем’єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим, стоїть у порядку денному засідання, оприлюдненому на Урядовому порталі. 

Крім того, міністри мають намір змінити порядок технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій. Вони можуть затвердити план заходів на 2018 рік щодо впровадження Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок.

Також за ініціативою міністра закордонних справ Павла Клімкіна має бути погоджено підписання угоди (у формі обміну листами) між урядом України та Структурою ООН Жінки "Про створення офісу ООН Жінки в Україні". У порядку денному і погодження підписання угоди з Організацією економічного співробітництва та розвитку про продовження дії Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України і Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо поглиблення співробітництва.

Також передбачено, що Кубів пропонуватиме колегам виділити кошти для надання одноразової грошової допомоги членам сім'ї особи, яка загинула (померла) під час участі в антитерористичній операції, та особам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в зазначеній операції.

Читайте також: Гройсман збирає уряд

Урядовці планують погодити законопроекти про внесення змін до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", а також до Податкового кодексу щодо застосування фінансових санкцій у вигляді штрафів, передбачених законом "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів". Після цього законопроекти буде передано на розгляд Верховної Ради.