Порошенко представив у ВР звернення до Вселенського Патріарха

Фото, відео

Президент Петро Порошенко прийшов на засідання Верховної Ради. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Сьогодні Президент представляє у ВР звернення до Вселенського Патріарха з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Як відомо, Рада має сьогодні внести до порядку денного та розглянути проект постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення єдиної помісної української православної церкви (№8284). 

Читайте також: Рада планує підтримати звернення Порошенка до Вселенського Патріарха

У своєму зверненні Президент України просить Вселенського Патріарха Варфоломія надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на зустрічі з керівниками парламенту та лідерами парламентських фракцій оприлюднив інформацію щодо офіційного звернення до Вселенського Патріарха з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просив парламент підтримати це рішення. За словами Порошенка, звернення до Вселенського Патріарха підтримали всі архієпископи Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. 

Фото Павла Багмута