Декларації для активістів: Новий глава НАЗК збирає позачергове засідання

Новообраний голова НАЗК Олександр Мангул заявив про позачергове засідання, яке планується присвятити питанню подачі декларацій громадськими активістами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Користуючись повноваженнями, я хочу оголосити про те, що на завтра я скликаю позачергове засідання НАЗК для того, щоб прийняти роз'яснення, в яких ми максимально врахували антикорупційні ініціативи ЄС, думки наших міжнародних партнерів щодо декларування громадськими активістами. Ми маємо винести це питання і проголосувати, щоб більш-менш зрозуміти правове поле, в якому ці процеси відбуваються", - зазначив Мангул.

Новообраний очільник відомства також зауважив, що хоча тема електронних декларацій і не є єдиною в роботі НАЗК, втім саме це хвилює та цікавить українське суспільство сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня у НАЗК обрали нового голову Нацагентства, кандидатуру Мангула підтримали 4 члени НАЗК, а сам він не голосував.

Читайте також: Ган нагадав Україні про зобов'язання щодо е-декларацій для активістів

Олександр Мангул народився 24 липня 1976 року у місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області.

Закінчив Таврійську державну агротехнічну академію (1999), кваліфікація економіст; Національну академію державного управління при Президентові України (2004) та здобув кваліфікацію магістра державного управління.

У період з 2000 по 2013 роки працював на різних посадах у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі та Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва - від головного спеціаліста до директора департаменту.

З 2013 року по лютий 2014 року був заступником голови правління ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій».

З травня 2015 року по лютий 2018 року очолював Мелітопольську районну державну адміністрацію Запорізької області.

З 17 січня 2018 року призначений членом Національного агентства з питань запобігання корупції.