БПП і "Народний фронт" домовилися щодо кадрових питань - Ірина Луценко

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко прогнозує, що парламент розгляне у четвер деякі кадрові питання, з приводу яких фракції коаліції БПП і "Народний фронт" вже домовилися.

Про це вона сказала журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є домовленості, у нас є консолідована позиція як "Блоку Петра Порошенка", так само і "Народного фронту". Але я не буду зараз оголошувати цю позицію", - зазначила вона.

Представник Президента заявила, що серед кадрових питань досягнута домовленість з приводу Рахункової палати.

Водночас вона зазначила, що порядок розгляду кадрових питань буде остаточно визначений на нараді керівників фракцій з головою парламенту Андрієм Парубієм, яка запланована на 18:30.

"Я думаю, що ближче до вечора цей порядок буде визначений", - зазначила Луценко.

Читайте також: Парубій не проти влаштувати "кадровий" день у Раді

Як повідомлялося, раніше Луценко заявляла, що перспективи розгляду кадрових питань у четвер залежатимуть від досягнутих домовленостей з приводу черговості розгляду питань. За її словами, фракція "Народний фронт" наполягає на першочерговому розгляді питання обрання Омбудсмена, голови Рахункової палати, а далі на розгляді - питання обрання нового очільника Національного банку України. Позиція фракції БПП, за її словами, полягає в тому, щоб розглядати призначення голови НБУ без прив'язки до інших кадрових питань у першочерговому порядку.

Рада у четвер першим питанням розгляне надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Євгена Бакуліна.