Миротворці на Донбасі: Порошенко назвав три принципових питання

Для повномасштабного розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі залишилося отримати лише згоду Кремля.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у коментарі представникам ЗМІ у Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щоб була запроваджена в Україні повномасштабна місія миротворців, яка забезпечить повернення цих територій під український суверенітет, для цього потрібна лиш одна річ - дотиснути Росію", - сказав він.

Порошенко назвав миротворчу місію ООН "найбільш реальним кроком" для забезпечення виконання безпекового компоненту Мінських угод.

Він наголосив, що обов’язковою вимогою України є надання миротворцям права роззброювати незаконні збройні формування, присутність миротворців на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.

Також глава держави додав, що згідно з принципом миротворчих операцій, сусідні країни, як правило, не беруть участі у складі миротворчої місії.

Усі інші питання, за словами Президента, можуть дискутуватися в пошуках компромісу.

Водночас він зауважив, що наразі більшість країн підтримують ідею розгортання миротворчої місії на Донбасі, й додав, що якомога швидше потрібно переходити до "дискусії по суті" в цьому питанні.

Читайте також: Порошенко: У Мюнхені агресію РФ на Донбасі ніхто не назвав "конфліктом"

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з Порошенком 16-17 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині, де бере участь у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.