Порошенко подякував Штатам за зброю

Президент України Петро Порошенко обговорив із міністром оборони США Джеймсом Меттісом ситуацію на Донбасі, питання миротворчої місії ООН, санкції проти Росії та подальші кроки у зміцненні обороноздатності України.

Зустріч відбулася у рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє прес-служба глави держави. 

З американської сторони у зустрічі також взяв участь спеціальний посланник Президента США по Україні Курт Волкер.

Як поінформували в АП, Порошенко висловив глибоку вдячність США за тверду позицію на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки у справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії та спробам розхитування світової законності та порядку", - сказав глава держави.

За даними прес-служби Президента, сторони обговорили ситуацію на Донбасі та висловили занепокоєння у зв’язку з триваючими спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати мирний процес.

Мова також ішла про необхідність розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі відповідно до принципів ООН та цілей Мінського процесу, зазначається в повідомленні.

Крім того, співрозмовники наголосили на важливості політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Читайте також: Порошенко обговорив з Генсеком ООН введення миротворців на Донбас

Разом з тим Порошенко подякував Вашингтону за важливі рішення у питанні зміцнення потенціалу Збройних сил України та обороноздатності України.

За його словами, останні рішення США є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі, яка, за наявних у України нових оборонних можливостей, у рази збільшить ціну такої ймовірної агресії.

У цьому контексті сторони обговорили подальші кроки з метою зміцнення оборонної стійкості України, а також відзначили пріоритетність розвитку стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном.

У свою чергу Меттіс підтвердив “тверду відданість” США справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив значний прогрес, який здійснила Україна у реформуванні сфери безпеки та оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 16-17 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині, де бере участь у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.