Україна і Австрія створять комісію з вивчення історії — Порошенко

Оновлено

Україна та Австрія створять спільну комісію щодо вивчення історії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підтримую створення спільної комісії по спільному вивченню історії. Я думаю, що історія, яка є сьогодні між Австрією та Україною, нас об’єднує", - зазначив Порошенко.

Він також поінформував, що Президент Австрії має родинне коріння в Україні. За словами глави держави, прадід Александера ван дер Беллена зростав на Полтавщині.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні. Візит здійснюється на запрошення Федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена.

Крім зустрічі з Президентом Ван дер Белленом, програмою візиту передбачені переговори з новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом.

Читайте також: Порошенко у Відні проводить переговори з Президентом Австрії

Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Заплановано також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Президента Австрії.