Соболєв назвав умову згортання наметів під Радою

Прихильники лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі згорнуть наметове містечко під Верховною Радою відразу після ухвалення в парламенті закону про Антикорупційний суд.

Про це заявив народний депутат Єгор Соболєв у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виходили (на мітинг) за рішення, одним із яких є Антикорупційний суд. Як тільки ми побачимо, що рішення ухвалюється, із задоволенням заберемо намети", - запевняє Соболєв.

При цьому на запитання журналістів, що це може тривати ще рік, депутат відповів, що "у військових, які організували рух "Визволення", є одна хороша риса: вони, якщо вже йдуть в бій, то не відступають".

Водночас Соболєв виступає за якнайшвидше ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд у першому читанні.

"Між першим і другим читанням вписати, що цей суд має займатися справами тільки про топ-корупцію, що іноземні експерти мають допомогти нам виключити всіх корупціонерів, які побіжать влаштовуватися в антикорупційний суд, і що суд має бути створений максимум за рік, а потім спокійно голосувати за закон у цілому", - зазначив Соболєв, додавши, що звільнення вулиці Грушевського від наметів залежатиме насамперед від того, в якому вигляді законопроект буде ухвалено у першому читанні.

Читайте також: Активісти під Радою вимагають прибрати намети з вулиці Грушевського

Як повідомлялося, прихильники Саакашвілі у жовтні минулого року встановили намети на вулиці Грушевського та під ВР намети. Учасники акції, зокрема, вимагали від Президента внести до парламенту законопроект про антикорупційний суд.

Відповідний законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд" глава держави зареєстрував у Верховній Раді 22 грудня 2017 року.