Держзрада Януковича: суд продовжив розгляд справи по суті

Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм та Максимом Тітовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича Віталій Сердюк, Ігор Федоренко та Андріана Фозекош.

Читайте також: Луценко анонсував нову спецконфіскацію у Януковича

Як повідомлялося, 20 грудня суд оголосив перерву в розгляді справи за обвинуваченням Януковича у державній зраді по суті до 27 грудня через неявку сторони захисту. Адвокати Ігор Федоренко, Андріана Фозекош і Віталій Сердюк заявили, що не можуть бути присутніми на судових засіданнях 20 та 21 грудня через відрядження до РФ "для збору доказів у цій справі на обгрунтування ними необхідності допиту свідків".

Прокурор ГПУ Руслан Кравченко зазначив, що сторона обвинувачення вимушена констатувати зловживання своїми правами з боку захисту і навіть вважає дії адвокатів зривом судового процесу.

На попередніх засіданнях мали допитати, зокрема, як свідків народного депутата, а у 2013-2014 роках командира Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь» Юлія Мамчура і екс-народного депутата та екс-депутата Верховної Ради АРК Андрія Сенченка.

Оболонський районний суд 29 червня ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.