Прем’єр Фінляндії обіцяє підтримувати санкції проти РФ до повного виконання "Мінська"

Петро Порошенко обговорив із прем’єром Фінляндії Юхою Сіпіля санкції проти Росії, запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, проект “Північного потоку-2” й економічну співпрацю між країнами.

Зустріч лідерів відбулася у рамках П’ятого саміту “Східного партнерства”, повідомляє прес-служба Глави держави.

Зазначається, що співрозмовники обговорили пріоритетні питання взаємодії Україна – ЄС, зокрема в контексті ініціатив Президента України спрямованих на подальше зближення з Європейським Союзом, а також питання про продовження економічних санкцій ЄС проти Росії на грудневому засіданні Європейської Ради.

“Прем’єр-міністр Фінляндії наголосив на підтримці санкцій проти Росії до виконання нею Мінських домовленостей. Сторони обговорили також перспективи розгортання миротворчої операції ООН на окупованій частині Донбасу”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони домовилися здійснювати підготовку до проведення засідання Міжурядової українсько-фінляндської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, що може відбутися на початку наступного року в Києві.

Порошенко також відзначив під час зустрічі про незмінність позиції України щодо проекту «Північний потік-2» та закликав фінляндську сторону зважено підійти до подальшого розгляду цього питання в рамках ЄС.

Читайте також: Прем’єр Бельгії запевнив Порошенка у солідарності з Україною

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23-24 листопада перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де відбувається П’ятий саміт “Східного партнерства”. Сам саміт проходить у закритому для преси режимі.