На Банковій відреагували на "інформаційну війну" між НАБУ і НАЗК

Президент Петро Порошенко вважає неприйнятною інформаційну війну між Національним антикорупційним бюро та Національним агенсттвом з питань запобігання корупції. 

На цьому наголосив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Twitter.

"Президент вважає категорично неприйнятною інформаційну війну між НАБУ і НАЗК, яка посилилася останніми днями і завдає шкоди суспільним інтересам", - написав він.

Раніше стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Читайте також: НАБУ відкрило "корупційну" справу проти посадовців НАЗК

Перед цим керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій. Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Напередодні, 13 листопада, Національне агентство з питань запобігання корупції на позачерговому засіданні вирішило направити до суду протокол про адміністративне порушення, вчинене директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником, яке полягає у невиконанні законних вимог Нацагентства.