Парубій про оновлення ЦВК: питання "зрушило з мертвої точки"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент зможе розглянути і проголосувати за зміни у складі Центральної виборчої комісії, а також призначити аудитора Національного антикорупційного бюро України впродовж пленарних тижнів у грудні.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я планую, що на наступних двох пленарних тижнях, які відбудуться у грудні, ми зможемо перейти і позитивно вирішити питання нового складу Центральної виборчої комісії. Я роблю все для того, щоб ми змогли перейти до цього питання чимшвидше", - сказав він.

Спікер також запевнив, що вже є певні зрушення у питанні призначення нових кандидатур до складу Центральної виборчої комісії.

"Можу вас запевнити, що зрушилось із мертвої точки обговорення кандидатур до складу Центральної виборчої комісії. Я сподіваюсь, що у найкоротший термін фракції довнесуть свої пропозиції і Президент перевнесе подання на членів ЦВК", - підкреслив Парубій.

Він також нагадав, що нові кандидатури мають пройти спеціальну перевірку, що орієнтовно займе до 2 тижнів часу.

Читайте також: ЦВК призначила перші місцеві вибори на 24 грудня

Крім того, Парубій прогнозує, що питання призначення аудитора НАБУ також буде розглядатись у грудні.

"Я думаю, що і одне і друге питання ми зможемо розглянути на наступних 2 пленарних тижнях", - сказав він.

За його словами, як тільки комітет розгляне питання щодо кандидатури аудитора НАБУ, воно невідкладно буде винесено на розгляд парламенту.