У Гройсмана розповіли про зустріч із Трюдо

Фото

Під час зустрічі між прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та главою уряду України Володимиром Гройсманом у Оттаві йшлося переважно про економічні аспекти двосторонньої співпраці.

Про це за підсумками перемовин розповів радник прем'єр-міністра України Сергій Попик, передає кореспондент Укрінформу.

«Це була дуже інтенсивна, насичена бесіда, в ході якої прем'єр-міністри обговорили порядок денний двосторонніх відносин, зокрема заходи стосовно Угоди про вільну торгівлю та взаємодію у сфері авіації і космосу. Окрема увага була приділена першочерговим питанням двох країн у майбутньому головуванні Канади у Великій сімці, яке починається 1 січня», - сказав Попик.

За його словами, подібні теми порушувалися і протягом інших зустрічей, які глава уряду України мав у Оттаві.

Читайте також: У Канаді обіцяють, що оборонна допомога Україні "вийде за рамки”
«У ході перемовин і зустрічей у парламенті йшлося про реформи в Україні, двосторонню взаємодію, а також питання, пов’язані із допомогою, яку ми вже отримуємо від Канади і надалі будемо отримувати в питанні боротьби із російською агресією на Донбасі», - наголосив радник.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Гройсман від суботи перебуває із офіційним візитом у Канаді. У столиці країни він зустрівся із спікерами обох палат парламенту, взяв участь у спільному засіданні Постійних комітетів із питань оборони та міжнародних відносин, а також поговорив із Джастіном Трюдо. На ранок середи у Володимира Гройсмана заплановано також зустріч із генерал-губернатором Канади.

Фото Владислава Мусієнка