Геращенко розцінює свою відзнаку за миротворчість “як великий аванс”

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко отримала 30 жовтня у Лондоні відзнаку "Global Traiblazer Awards- 2017", якою щорічно Джорджтаун Інститут відзначає жінок з різних країн світу за їх миротворчі дипломатичні зусилля.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Я розцінюю цю відзнаку як великий аванс, на який матиму право, коли звільнимо всіх заручників. Я вважаю, що це не моя відзнака, а відзнака всіх українських жінок, які докладають максимум зусиль для відновлення миру на Донбасі, наших жінок-волонтерів, жінок-військових, жінок-дипломатів, громадських активісток і, в першу чергу, мам і дружин заручників, які щодня борються за своїх близьких", - написала перший заступник Голови Верховної Ради.

Геращенко зазначила, що вказаний захід був важливим шансом в аудиторії, де були присутні британські політики і експерти, також дипломати різних країн світу, озвучити інформацію про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі і в Криму, розповісти про українських заручників, про "шокований процес звільнення" і закликати світ зайняти більш жорстку і активну позицію щодо сприяння їх звільнення, використати всі можливі посередницькі зусилля.

Читайте також: Серед 152 заручників на Донбасі - підлітки, жінки, журналісти та волонтери

За словами політика, в рамках ініціативи "Жінки. Мир. Безпека" йшлося про те, що під час конфліктів найбільше страждають жінки, про сексуальні злочини і безкарність у зоні конфлікту, про насильство, про зусилля жінок для відновлення миру. "Я переконана, що потенціл українок - громадських діячок, активісток, політиків, військовослужбовців, членів родин заручників ще не до кінця оцінений і використаний, жінки мають бути залучені до врегулювання конфлікту більш активно", - вважає Геращенко.

Під час заходу вона розповіла про роботу МФО "Рівні можливості".

Геращенко подякувала спеціальному представнику ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір за шанс представити інформацію про конфлікт на Донбасі та жертви, що несе українське суспільство.