Гройсман про реформи: До кінця року в уряду є “достатньо амбітний план”

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розраховує, що на засіданні у четвер, 21 вересня, Верховна Рада ухвалить судову та пенсійну реформи.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Європейського парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні теж дуже відповідальний день, оскільки є всі шанси ухвалити в парламенті дві надважливі реформи - це ухвалення нових судових кодексів і також масштабної системної пенсійної реформи”, - сказав глава уряду.

Крім того, Гройсман поінформував європейських парламентаріїв, що до кінця року в уряду є “достатньо амбітний план” щодо впровадження необхідних реформ в багатьох сферах, у тому числі щодо приватизації та ухвалення економічних законів, які, за його словами, стимулюватимуть економічне зростання.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня народні депутати розпочали розгляд законопроекту № 6232, яким передбачається внесення змін до Господарського, Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів.

Читайте також: У п’ятницю уряд презентує проект Держбюджету-2018 у парламенті - Гройсман

Тиждень з 11 до 15 вересня був непленарним, тож 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту у другому читанні та протягом вівторка, 19 вересня, завершили розгляд поправок до Господарського процесуального кодексу (загалом 1251) і взялися за поправки до Цивільного процесуального кодексу (загалом 1335). 20 вересня депутати розпочали роботу з 225-ї поправки до Цивільного процесуального кодексу і дійшли до 1108 поправки.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, розгляд одного законопроекту може тривати довше, ніж одне засідання, але не може перериватися розглядом інших питань.