Порошенко у Канаді узгодить позиції із «друзями України» - посол

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Торонто обговорить з керівництвом Канади вектори розвитку майбутньої міждержавної співпраці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Під час численних зустрічей будуть обговорені питання безпеки, торгівлі, економіки і створення робочих місць, а також великий гуманітарний блок, до якого входить освіта, обміни, контакти між людьми, дотримання прав людини, інклюзивність та посилення ролі жінок. Ми дивимося на це як на зрілу зустріч зрілих партнерів», - сказав Шевченко.

Читайте також: Фріланд підтримує розміщення “блакитних шоломів” на Донбасі

Він додав, що партнерство між Канадою та Україною в економічному, гуманітарному й безпековому сегментах розбудовується «буквально на очах». «Ця поїздка до Торонто буде використана, аби побудували плани на найближчі роки», - зазначив посол.

За його словами, під час візиту Президент України зустрінеться із «широким політичним спектром Канади». «Окрім зустрічі із прем'єр-міністром та главою МЗС Канади, запланована розмова із головою Консервативної партії й групою депутатів канадського парламенту, також буде зустріч із прем’єром провінції Онтаріо. Мета такого широкого блоку - максимально узгодити позиції із усім політичним спектром Канади, який підтримує Україну», - наголосив дипломат.

Читайте також: Стало відомо, про що Трюдо говоритиме із Порошенком в Торонто

Окремо глава держави зустрінеться із представниками канадського бізнесу для «обговорення Угоди про вільну торгівлю і можливостей, які вона створює».

«Утім, головна мета візиту – це все ж підтримка нашої команди. Спеціально для цього Петро Порошенко разом із Джастіном Трюдо прийдуть на великий прийом, організований разом із громадою на честь команди, щоб разом побажати їй успіхів. Це дуже красивий і символічний жест Канади, який показує, що вони готові підтримати й українську команду», - зауважив Шевченко.

Читайте також: Порошенко і Трюдо привітають українську команду на "Іграх Нескорених" у Торонто

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко перебуватиме із офіційним візитом у Канаді 22 та 23 вересня, де візьме участь в офіційній церемонії відкриття «Ігор Нескорених».