Парубій закрив Раду, щоб не робили політичне шоу

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання парламенту у четвер попри те, що розгляд першого із законопроектів, які входять до пакету судової реформи, не завершено.

Як повідомляє корреспондент Укрінформу, законопроект № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» народні депутати розглядали з 12.50 до 18.15 з двогодинною перервою, проте змогли заслухати лише 480 із більш як 4300 поправок до нього.

У цьому зв'язку спікер заявив, що згідно із Регламентом парламентарії можуть розглядати масштабні законопроекти більше одного дня, і запропонував продовжити роботу над документом у п'ятницю. «Безпрецендентна кількість правок, таких масштабних законів не було в історії українського парламенту. На розгляд може піти і день, і два, і три. Маємо право згідно з Регламентом продовжувати розгляд питання на наступних засіданнях. Тому ми продовжимо і завтра, і на наступний вівторок», - сказав Парубій.

Водночас він закликав депутатів поважати парламент і під час подальшого розгляду наполягати лише на принципових поправках. «Закликаю не робити політичне шоу із  законодавчої та законотворчої діяльності. Я дуже сподіваюсь і розраховую на ваше розуміння», - сказав Голова ВР.

Він закрив засідання парламенту у четвер, оголосивши, що наступне засідання розпочнеться у п'ятницю, 8 вересня, о 10 годині.

Читайте також: Порошенко висловився проти надання парламенту права обирати Президента

Згідно із Регламентом Верховної Ради розгляд одного законопроекту може тривати довше ніж одне засідання, але не може перериватися розглядом інших питань.