Рева виключає провал пенсійної реформи в Раді

Міністр соціальної політики Андрій Рева не розглядає можливість провалу законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Про це він заявив під час прямого включення в ефірі одного з українських телеканалів, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«Досвід роботи Верховної Ради цього скликання вказує на вміння депутатів консолідуватися для прийняття доленосних для країни рішень, які покращують життя людей. Тому я вірю в успіх пенсійної реформи та не розглядаю варіант її провалу», - заявив Рева.

За його словами, до проекту закону надійшло понад 2 тисячі правок від народних депутатів, по кожній із яких буде прийнято відповідне рішення профільного комітету. 

Після розгляду на комітеті проект закону буде винесено на розгляд народних депутатів у другому читанні, орієнтовно з 18 до 22 вересня.

Також зазначається, що пенсійна реформа передбачає проведення процесу осучаснення пенсій починаючи вже з 1 жовтня поточного року.

Читайте також: Рева сказав, коли можуть переглянути пенсії військовим

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.