Погоджувальні ради в прямому ефірі є грою на публіку - Гарань

Трансляції засідань Погоджувальної ради керівників комітетів і фракцій ВР телеканали здійснюють в очікуванні скандалів, в той час як засідання повинні мати робочий характер і бути закритими. 

На цьому наголосив Олексій Гарань - професор політології НаУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, - під час презентації результатів експертного опитування та загальнонаціонального опитування населення.  

"Погоджувальні ради треба проводити в закритому режимі, тому що зараз це гра на публіку, абсолютно зрозуміло, що це ніяка не внутрішня копітка робота і домовленості, які мають бути. У нас, очевидно, канали використовують всі ці погоджувальні ради, бо там є скандал, політичні дебати. Вони піднімають таким чином рейтинг. Для мене як для експерта вартість цих погоджувальних рад в прямому ефірі є дуже мінімальна, тому що я розумію, що це політичні баталії лише для зовнішнього споживання. Взагалі мене дивує, як ці засідання погоджувальних рад транслюють провідні, в тому числі інформаційні, канали", - сказав професор. 

Читайте також: Членство в ЄС і НАТО: експерт назвав “домашню роботу” на 10 років

Він уточнив, що це стосується і "Еспресо", і 5-го каналу, і 112-го. 

Гарань також зазначив, що на Заході інформаційні канали не транслюють повністю засідання парламенту або погоджувальних рад за винятком одного каналу, який спеціалізується саме на цьому.