Новим керівником Держприкордонслужби став Петро Цигикал

Фото

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Державної прикордонної служби Петра Цигикала.  

Представлення нового керівника особовому складу відомства відбулося у вівторок в Адміністрації ДПСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як Президент і як Верховний Головнокомандувач я підписав указ на підставі відповідного подання про призначення новим керівником служби Петра Олександровича Цигикала", - повідомив Порошенко.

Відомо, що до призначення керівником ДПСУ Петро Цигикал очолював департамент оперативної діяльності Держприкордонслужби.

Читайте також: Глава Держприкордонслужби Назаренко подав у відставку

У серпні 2015 року Петро Цигикал отримав звання генерал-майора. Тоді в прес-службі АПУ зазначалося, що за його ініціативою та під безпосереднім керівництвом було розроблено та запроваджено новітні методи оперативно-розшукової роботи. Діяльність оперативних підрозділів спрямована на ефективну та результативну протидію розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні. Цигикал також організував та забезпечує оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.