Петренко сподівається, що Рада скасує правові акти СРСР

Міністр юстиції України Павло Петренко розраховує, що на початку наступної сесії парламент ухвалить закон, яким будуть скасовані всі нормативно-правові акти, ухвалені до набуття Україною незалежності.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша команда так само ініціювала перед українським парламентом, і я розраховую, що на початку наступної сесії буде закон, який проголосується українським парламентом, законопроект, що скасовує всі без винятку акти, прийняті до набуття Україною незалежності, всі акти, які були прийняті міністерствами і урядами УРСР, всі закони, які були прийняті за радянської доби, і встановлює чіткі строки, коли Україна повинна все ж таки мати своє українське законодавство і відмовитися від тих колегіальних принципів меншовартості, які, на жаль, існували  у нас протягом 25 років",  - заявив Петренко.

Він нагадав, що торік урядом з ініціативи Міністерства юстиції було скасовано майже 400 нормативно-правових актів, а в першому півріччі поточного року -  100 нормативно-правових актів, які "створювали непотрібні регуляції для українського бізнесу та українських громадян".

Читайте також: Мін'юст оскаржив рішення суду, який скасував стягнення з Газпрому 80 мільйонів

"Вдумайтеся, на сьогодні жодне міністерство і жодна особа не може порахувати кількість інструкцій та циркулярів, які ще залишилися від Радянського Союзу та УРСР", - підкреслив Петренко.

На його думку, ухвалення закону, який скасує всі нормативно-правові акти часів УРСР, "поставить крапку в тому радянському минулому української правової системи".