Справа Януковича: відкликаний адвокат заперечує законність "безкоштовного" колеги

Призначення захисника обвинуваченому у держзраді Віктору Януковичу є незаконним, бо Оболонський суд належним чином не проінформував про це екс-президента-втікача.

Відповідну заяву адвоката Віталія Сердюка, який представляє інтереси Януковича, поширила прес-служба адвокатського об'єднання "Аверс Лєкс".

"З телевізійної трансляції чергового судового засідання стало відомо про протиправне залучення до участі у цьому суді над Віктором Януковичем державного захисника. Але навіть ця спроба надати процесу вигляду законності була здійснена судом з порушеннями законодавства - суд вчергове не поінформував Віктора Януковича належним чином про прийняте рішення, як того вимагає чинне законодавство, та й саме рішення, до речі, після нарадчої кімнати офіційно не оголошувалося",  - цитує Сердюка прес-служба. 

 Адвокат нагадав, що Янукович відкликав своїх захисників із судового процесу про державну зраду.  "Жодних доручень від Віктора Януковича щодо комунікацій з адвокатом Віталієм Мешечком не надходило", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський райсуд столиці задовольнив клопотання державного адвоката про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи і переніс засідання на 3 серпня поточного року.

Після судового засідання 12 липня  державний адвокат Віталій Мешечек заявив, що планує узгоджувати захист екс-президента Віктора Януковича з його попередніми адвокатами, а також зі своїм підзахисним.

Читайте також: Держзрада Януковича: президент-втікач зібрався до Євросуду

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві 7 липня призначив безкоштовного адвоката Віталія Мешечка обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу.

6 липня захист екс-президента Януковича подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництві у веденні агресивної війни проти України.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.