Україна може запустити біометричний контроль для іноземців іще до кінця року

Запровадження біометричного контролю для громадян інших держав, які перетинають державний кордон України, може запрацювати і до кінця 2017 року.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов за результатами засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він повинен за дорученням запрацювати не пізніше, ніж 1 січня наступного року. Не пізніше. Але у випадку готовності відповідних органів, маються  на увазі МВС, прикордонна служба, міграційна служба, МЗС, я не виключаю, що він запрацює ще до кінця цього року”, - сказав Турчинов, відповідаючи на запитання, коли запрацює рішення про перетин кордону України іноземцями за біометричними паспортами.

Читайте також: Росіян пропускатимуть в Україну через е-реєстрацію - РНБО

Секретар РНБО зазначив, що і впровадження перетину кордону для іноземців за біометричними паспортами, і попередня електронна реєстрація для громадян РФ при бажанні перетину кордону, і контроль за пересуванням росіян територією України  - все це повинно відбутися відповідно до єдиної програми, яка має бути розроблена Кабміном.