Парубій мобілізує депутатів на розгляд чотирьох реформ цього тижня

Голова Верховної Ради Андрій Парубій виступає за те, щоб на останньому пленарному тижні поточної сесії парламент розглянув і прийняв закони щодо реформування медицини, освіти, а також вніс зміни до Закону «Про Конституційний суд України» та державного бюджету. 

Про це він заявив у понеділок на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер парламенту підкреслив, що депутатам необхідно буде плідно і активно попрацювати на останньому тижні, Зокрема, потрібно розглянути у другому читанні законопроект про судову реформу та про внесення змін до Господарського, цивільного та адміністративного кодексів України.

«Це два глобальних законопроекти, які пропонується розглянути в другому читанні», - сказав Парубій.

Також Голова ВР повідомив, що пропонуватиме включити до порядку денного сесії і прийняти рішення з питання пенсійної реформи. Крім того, в ході пленарного тижня пропонується розглянути у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про освіту».

«Тоді з 1 вересня власне цей закон вже зможе діяти і реформа зможе продовжуватись», - зазначив Парубій.

Читайте також: Парубій не хоче розпускати Раду на літо

Також він нагадав, що парламенту необхідно розглянути і внесення змін до державного бюджету щодо збільшення фінансування роботи правоохоронних органів.

Як повідомлялося, згідно з календарним планом, поточна сесія триватиме до 21 липня. При цьому пленарний тиждень - до 14 липня. З 17 по 21 липня - робота з виборцями.