Луценко, каже, що у ГПУ досить доказів, аби зняти недоторканність із шістьох нардепів

Генеральна прокуратура України має достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю програмі "Час підсумки" на “5 каналі”

За словами Луценка усі подання, які нині уже перебувають у парламенті, підкріплені законно зібраними доказами: аудіозаписами, відео та свідченнями очевидців.

"У нас зібрані достатньо доказів для того, щоб переконати неупереджених депутатів, і тут ключове - неупереджених, в необхідності зняття депутатської недоторканності і продовження досудового слідства. Все це буде супроводжуватися демонстрацією аудіозаписів, відеозаписів, документами. І з моєї точки зору, ні в комітеті, ні у Верховній Раді не має відбутися суд. Має відбутися просто перевірка - є докази ймовірного створення кримінальних правопорушень? Так, вони є. Чи достатні - буде визначати тільки суд", - зазначив Луценко.

Читайте також: ГПУ проводить розслідування щодо деяких міністрів - Луценко

Як повідомлялося, вже з понеділка Регламентний комітет Верховної Ради розглядатиме прокурорські подання на позбавлення недоторканності депутатів Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Борислава Розенблата, Олеся Довгого, Максима Полякова та Михайла Добкіна.