Порошенко упевнений, що лідери ЄС продовжать санкції проти Росії

Оновлено

Президент України висловив упевненість, що сьогодні лідери Євросоюзу ухвалять рішення про продовження економічних санкцій відносно Росії у відповідь на її агресію на сході України.

Про це Глава держави заявив за результатами проведених зустрічей з європейськими лідерами у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Чому сьогодні дуже важливий день, і ми мали бути у Брюсселі? Саме сьогодні відбудеться засідання Європейської ради, де буде прийнято рішення – тепер ми вже точно знаємо (я кажу обережно у прогнозах) – щодо продовження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод, у тому числі їхнього безпекового компоненту», - сказав Глава держави.

Порошенко зазначив, що нині ситуація на фронті на сході України загострилася.

«Реакція наших партнерів з Євросоюзу, так само, як реакція наших партнерів у Сполучених Штатах, що санкції будуть продовжуватися», - додав Президент України.

Він розповів, що обговорив це питання з європейськими лідерами, включаючи канцлера ФРН Ангелу Меркель, а також керівників Іспанії, Хорватії та багатьох інших країн.

«Думаю, що це перемога українського народу, Української держави і української дипломатії», - наголосив Порошенко.

Як відомо, Євросоюз та деякі держави на Заході, включаючи США, увели економічні секторальні санкції відносно Росії у відповідь на агресію Кремля проти України. Чинний пакет обмежувальних заходів формально діє до 31 липня.