Полторак заручився підтримкою французької колеги

Фото

Міністр закордонних справ Степан Полторак впевнений, що наразі між Україною та Францією вибудовується нова якість оборонної співпраці.

Про це він сказав у рамках робочого візиту до Франції під час зустрічі з міністром оборони Французької республіки Сільві Гулар, повідомляє прес-служба українського оборонного відомства.

Згідно з повідомленням, в ході зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію в Україна та довкола її кордонів, а також питання поглиблення оборонної співпраці між Україною та Францією.

Також Полторак запросив міністра оборони Франції відвідати Україну з офіційним візитом.

“Співробітництво між нашими країнами має дуже важливе значення, тим більш у сфері оборонного співробітництва. Тому маємо можливість значно активізувати роботу між нашими відомствами”, - зауважив Полторак.

Міністр оборони України також зазначив, що для України важлива система інтегрування Збройних сил в НАТО через спільні навчання та робота у сфері військово-промислового комплексу, яка вже успішно ведеться.

У той же час міністр оборони Франції наголосила, що французька сторона готова для поглиблення співробітництва та обговорення подальших перспектив співпраці.

“Ми, без сумніву, підтримуємо Україну, бо ваші героїчні воїни у 21 столітті мусять виборювати незалежність країни зі зброєю в руках, і це дуже важливо”, - підкреслила Гулар.

Фото Міноборони України