Сешнс відхрестився від впливу на рішення республіканців щодо зброї для України

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс, який під час виборчої кампанії мав впливові позиції в Республіканській партії, заперечив свій вплив на зміну політичної платформи республіканців щодо ненадання Україні оборонної зброї.

Про це він заявив у вівторок під час слухань в Сенаті США у відповідь запитання сенатора Марко Рубіо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ви були в команді з питань формування зовнішньої політики, коли політична платформа Республіканської партії була змінена на таку, що не передбачала надання Україні оборонної зброї. Чи брали ви участь у прийнятті цього рішення?"- поставив пряме запитання Рубіо.

Сешнс у відповідь на це висловив заперечення.

"Я не брав участі в роботі комітету з питань формування політичної платформи (Республіканської партії – ред.), я не брав участі в цьому, і не думаю, що був напряму залучений до цього", - підкреслив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Комітеті з питань розвідки Сенату США відбулися слухання генерального прокурора США Джеффа Сешнса. Вони стосувалися, головним чином, розслідування комітету щодо втручання Росії у президентські вибори в США.