Україна та Білорусь планують створювати нові спільні підприємства

Білорусь та Україна активізують роботу щодо створення нових спільних підприємств у різних галузях економіки.

Про це Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє БІЛТА.

"Ми домовилися по-новому подивитися на виробничу кооперацію, активізувати роботу щодо створення нових спільних підприємств у найрізноманітніших галузях економіки", - сказав Лукашенко. 

Він відзначив, що пріоритетною має стати взаємодія у промисловості, нафтохімічному комплексі, аграрній і транспортно-логістичній сферах. 

"Білорусь готова збільшити постачання в Україну автомобільної і сільськогосподарської техніки, добрив і будматеріалів. У свою чергу ми зацікавлені у закупівлях виробів з металу, продукції рослинництва і тваринництва", - відзначив білоруський лідер.

Як повідомляється, у ході переговорів глави держав обговорили конкретні проекти двостороннього партнерства. Урядам двох країн доручено максимально ефективно використати наявний інструментарій для підтримки зв'язків між підприємствами Білорусі та України, активізувати міжгалузеву співпрацю.