ЄС не братиме участь у розслідуванні інциденту з ОБСЄ - Мінгареллі

Голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі повідомив, що Євросоюз не має наміру брати участь у розслідуванні інциденту, що стався з представниками Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання чи планує ЄС узяти участь у розслідуванні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я так не думаю», - сказав Мінгареллі.

Він від імені Євросоюзу висловив співчуття родинам жертв інциденту. Мінгареллі засвідчив повну солідарність з СММ ОБСЄ, він подякував їй за ключову роль щодо деескалації конфлікту на Донбасі та реалізації Мінських домовленостей.

Мінгареллі зауважив, що ЄС є основним джерелом допомоги в рамках ОБСЄ, і буде й надалі в усьому підтримувати цю організацію, зокрема з огляду на те, що Україна буде незабаром повністю інтегрована з Євросоюзом, і безпекове питання в цьому контексті є надзвичайно важливим.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня приблизно о 10.17 ранку під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія, контрольована ОРЛО) на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, внаслідок чого загинув  громадянин Сполучених Штатів Америки, співробітник місії.