ВАСУ відмовився розглядати позов Шокіна про поновлення на посаді

Вищий адміністративний суд відмовився розглядати позов екс-генпрокурора Віктора Шокіна про поновлення його на посаді. 

Таке рішення оголосив головуючий суддя Валентин Морозов, повідомила Укрінформу представник прес-служби суду Галина Гаєвська.

"В задоволенні клопотання позивача про поновлення строку звернення до Вищого адміністративного суду відмовити. Адміністративний позов Шокіна Віктора Миколайовича до Президента і Верховної Ради про визнання незаконними та скасування рішень залишити без розгляду", - процитувала вона ухвалу суду.

Це рішення може бути оскаржене у Верховному суді. 

Як повідомлялося, колишній генпрокурор Шокін вже вдруге подав позов до ВАСУ, в якому вимагає скасувати рішення Президента Петра Порошенка і Верховної Ради про його звільнення.

Зокрема, екс-генпрокурор просить визнати незаконною й скасувати постанову ВР від 29 березня 2016 року № 1040-VIII "Про надання згоди на звільнення Президентом України Шокіна Віктора Миколайовича з посади Генерального прокурора України", а також визнати незаконним і скасувати Указ Президента від 3 квітня 2016 року № 124/2016 "Про звільнення Віктора Шокіна з посади Генерального прокурора України" зі змінами, внесеними згідно з указом Президента № 269/2016 від 23 червня 2016 року.

Шокін просить поновити його на посаді з урахуванням положень закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" в частині того, що генеральний прокурор, призначений на посаду до набрання чинності законом України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", здійснює повноваження до звільнення в установленому порядку, але не довше строку, на який його було призначено, та не може обіймати посаду два строки поспіль.