Україна має всепартійну підтримку в канадському парламенті - Саджан

За продовження надання військової підтримки Україні висловлюються члени всіх партій канадського парламенту.

Про це під час виступу у федеральному парламенті заявив міністр оборони Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовження операції UNIFIER не було питанням партійної приналежності. Усі партії федерального парламенту згодні, що Канада завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною перед лицем російської агресії", - сказав Саджан.

Він наголосив на важливості захисту суверенітету України, який є "життєво важливим для її ідентичності, економічного зростання та соціальної стабільності". "Наші військовослужбовці знають краще, ніж будь-хто, що продовження цієї підтримки необхідне, особливо зараз, коли Україна постає перед посиленими провокаціями з боку Росії", - зазначив міністр.

Саджан нагадав про нещодавнє загострення насильства в Україні, "яке стало найбільшим з 2015 року". "Члени комітету із закордонних справ, які відвідали Україну, можуть підтвердити, що Росія відмовляється поважати суверенну територію України", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Цього місяця уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити мандат цієї військової тренувальної місії.