Будівельна галузь України у 2017 році продемонструвала 17% зростання - Президент

Будівельна галузь України продемонструвала 17-відсоткове зростання у минулому році.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Надію на краще вселяють і такі показники, як зростання прискореними темпами в гуртовій торгівлі та в будівництві. Понад 17% за минулий рік означає, що ця галузь, будівництво, потягне за собою суміжні, а головне, що інвестори вже відчувають майбутній попит на офісні та житлові приміщення”, - сказав Президент.

Згідно з результатами останнього квартального опитування “Ділові очікування підприємств”, топ-менеджери протягом найближчих дванадцяти місяців прогнозують збільшення обсягів виробництва товарів і послуг, уповільнення темпів зростання цін, ослаблення девальваційних процесів і збільшення попиту на кредити, додав Порошенко.

“Хочу нагадати, що облікова ставка НБУ в березні 2015 року сягала 30%, а тепер вже 14%. Це ще забагато для нормального кредитування економіки, але тенденція – обнадійлива”, -  заявив він.

Президент також вказав на те, що кадрові агенції повідомляють про розширення кількості вакансій, тобто робочих місць, водночас збільшується заробітна плата, яка пропонується на ці вакансії.