Фріланд закликає не припиняти тиск на Росію

Міжнародна спільнота має продовжувати тиск на Росію, аби примусити її поважати міжнародне право.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд, приуроченої до третіх роковин проведення незаконного "референдуму" в окупованому Криму.

"Канада непохитна у підтримці народу України. Міжнародна спільнота має спільно продовжувати тиск, у тому числі за допомогою економічних санкцій, до того часу, поки Росія не виявить поваги до міжнародного законодавства та суверенітету України", - сказала Фріланд

Вона додала, що Канада рішуче засуджує незаконну окупацію Криму Росією та порушення на півострові прав людини. "Ми беззастережно засуджуємо порушення українського суверенітету і територіальної цілісності. З часу окупації Криму, на півострові відбуваються жорсткі утиски прав людини, зокрема щодо свободи слова та зборів", - наголосила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Фріланд також засудила недопуск Росією міжнародних правозахисників до Криму. "Заслуговує на осуд позбавлення Росією доступу до Криму міжнародних груп правозахисників. Важливість такого доступу була закріплена у резолюції Генасамблеї ООН від 19 грудня 2016 року, одним зі співавторів якої була Канада", - зазначила міністр.