Парубій відвідав японську морську базу

Фото

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що скоро посилиться співпраця та обмін досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Розпочався мій робочий візит до Японії. У перший день - на запрошення командування Морських сил Самооборони Японії - відвідав морську базу у місті Йокоску і корабель Терудзукі... Я переконаний, що зовсім скоро посилиться співпраця та обмін досвідом між Морськими силами Самооборони Японії та Військово-морськими силами України", - написав Парубій.

Він зауважив: хоч Японія і далеко від України, але існує чимало речей, які нас об'єднують, зокрема і спільний ворог - "глобальна загроза всього вільного світу - путінська Росія".

"На борту флагмана Морських сил Японії - корабля "Терудзукі" обговорили з віце-адміралом Кадзукі Ямасітою - Головнокомандувачем морськими силами Самооборони Японії, питання військової співпраці. Для наших японських союзників важливий досвід, який здобули українські Збройні сили у гібридній війні з російським імперіалістом", - написав Парубій.

Спікер ВР додав, що після екскурсії по діючому флагману "Терудзукі" японські колеги провели екскурсію на кораблі, який нині перетворений на музей - "Мікаса".

"Легендарний бойовий броненосець "Мікаса" був флагманом японського флоту у 1904-1905 роках, коли японські самураї на морі знищили російський імперський флот", - написав Парубій.

Фото: Парубій, ФБ