Артеменко запевняє, що не подавав жодних документів оточенню Трампа

Народний депутат України Андрій Артеменко заявляє, що не подавав жодних документів оточенню Трампа щодо статусу Криму, а спілкувався на цю тему тільки в усній формі.

Про це Артеменко повідомив у коментарі Крим.Реалії

"Це була розмова. Я зустрічався з впливовими людьми, і з усіма ми проговорювали ініціативу про підписання мирного договору України та Росії щодо статусу Криму. Це не була основна мета зустрічі. Це обговорювалося одним-двома реченнями", - пояснив він.

Артеменко бачить у порушенні проти нього кримінальної справи політичні мотиви.

"Мене звинувачують у словах, які я начебто сказав. У словах, які я офіційно ніколи не підтверджував. Ці мирні ініціативи, про припинення вогню, припинення війни, відновлення нового майданчика для переговорів з Російською Федерацією за участю представників Будапештського меморандуму - це моя мирна ініціатива. Саме за те, що я не погодив це з Президентом, мене і звинувачують", - впевнений депутат.

Сьогодні прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через т. з. "план Артеменка", який передбачає, зокрема, "оренду Криму" і поступове зняття санкцій з РФ.

Пізніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що він припускає внесення до парламенту представлення на позбавлення недоторканності нардепа Артеменка.

Учора, 20 лютого, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що Артеменко виключений з фракції. А сьогодні спікер ВР Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення Артеменка з фракції.

Артеменко в одному з інтерв'ю сказав, що він не сам розробляв план, йому допомагали "кілька десятків депутатів із різних фракцій, як з правлячої коаліції, так і опозиційних".

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що Артеменко підготував план з врегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Дональда Трампа Майклу Флінну за тиждень до його відставки.