Путін хоче створити на Донбасі “українське Алеппо” - Порошенко

Росія не виконає свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, її війська ведуть цілеспрямовані обстріли цивільних об’єктів на Донбасі, перетворюючи його на “українське Алеппо”.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

“Причина того, чому Мінський мирний договір не функціонує, має ім’я – Путін! Ми в Україні зробили все для миру, змінили закони, дотримуючись домовленостей, однак Росія й надалі вбиває. Обіцянки, що їх дає уряд Росії, щодня порушуються, ситуація в окремих частинах сходу України драматична. У нас є однозначні докази того, що обстріли цивільних об'єктів здійснюються цілеспрямовано. Путін намагається утворити там українське Алеппо”,   -  заявив Президент.

Він підкреслив, що головна проблема в тому, що Росія не бажає виконувати взяті на себе свої зобов’язання: “Я упродовж останніх років пережив вже стільки цих домовленостей, втім, Росія жодного разу повністю їх не дотримувалася. Це ж так просто: якщо Путін дотримуватиметься Мінська, якщо, нарешті, з нашої землі буде виведено всі війська, тоді запанує мир. Однак наразі нічого подібного, на жаль, не відбувається”.