Україна отримала потужний сигнал підтримки від нової адміністрації США - Порошенко

Україна отримала потужний сигнал підтримки від США, від нової адміністрації та світової солідарності, оскільки ситуація в України серед перших і головних обговорюваних у Мюнхені тем.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки після зустрічі з віце-президентом Майком Пенсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отриманий потужний сигнал про те, що Сполучені Штати є з Україною, що для нової адміністрації США Україна знаходиться серед перших пріоритетів. Що питання Криму та рішучої боротьби за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів. Ніякі питання за спиною України не плануються і вирішуватися не будуть", - сказав Порошенко.

Щодо самої зустрічі, Порошенко зауважив: "Дуже важливо, що були вже результати зустрічі у нормандському форматі. Я був приємно враженний поінформованістю віце-президента щодо деталей процесів, які відбуваються". 

Він вказав, що у ході переговорів сторони домовились про координацію дій щодо подій на Сході, координацію стосовно інформування українського порядку денного щодо переговорів з РФ. 

Президент поінформував американського віце-президента про нещодавнє рішення Путіна щодо визнання паспортів "Д/ЛНР" та назвав це "доказом російської окупації та порушенням міжнародного права". 

"Дуже цинічно, що це відбулося під час Мюнхенської конференції", - зауважив Президент.

Він вказав, що Україна була серед перших і головних тем на конференції, що є потужним сигналом світової солідарності.

Як відомо, міністри закордонних справ "нормандського формату" мають намір зустрітися через кілька тижнів для того, щоб почати політичний процес із врегулювання ситуації на Донбасі.