Луценка запросили до Ради зі звітом щодо "банди Януковича"

Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін вважає, що генеральному прокурору Юрію Луценку варто вже через 2-3 місяці прозвітувати про роботу ГПУ з трибуни парламенту.

Про це він сказав Луценку під час наради щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, Юрію Віталійовичу, якщо через два-три місяці проведення розслідування по резонансних справах або по питаннях, пов'язаних з бандою Януковича, будемо підходити вже до якихось вироків або розгляду суду, то думаю, що це вже буде необхідність обговорити таки й звіт», - сказав Кожем’якін.

Водночас він зазначив, що найкращий та повний звіт Рада востаннє почула 8 лютого 2001 року від тодішнього генпрокурора Михайла Потебенька. Зараз вже є чимала кількість парламентаріїв, які вважають за необхідне почути звіт від Луценка. Вони реєструють проекти постанови, якими хочуть зобов'язати керівників правоохоронних органів прозвітувати.