Порошенко розповів президентові Швейцарії про загострення на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард, під час якої поінформував її про загострення на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Порошенко детально поінформував про загострення на Донбасі. Він привернув увагу до складної гуманітарної ситуації у зв'язку із російськими обстрілами Авдіївки. Глава держави підкреслив, що така поведінка має отримати належну оцінку з боку міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу президент Швейцарії наголосила, що Росія мусить зробити все для припинення вогню.

Лойтхард також відзначила прогрес у проведенні реформ в Україні, що підвищує довіру інвесторів до української економіки, та підтвердила готовність підтримувати Україну на цьому шляху, зокрема в питанні судової реформи.

Під час розмови було також узгоджено подальші кроки з прискорення повернення Україні коштів, які були незаконно виведені колишніми високопосадовцями та наразі зберігаються у швейцарських банках.

Як відзначили президенти, за 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Швейцарією закладено надійні підвалини двостороннього партнерства. Глави держав наголосили на спільному інтересі надалі поглиблювати таке взаємовигідне співробітництво.