Росія мало взаємодіє з Україною в рамках Інтерполу – ГПУ

Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявляє, що в рамках Інтерполу є надзвичайно низький рівень взаємодії з боку Росії.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Питання, чи готова Росія як член Інтерполу співпрацювати з Україною в рамках цієї організації. На даний час, ми бачимо надзвичайно низький рівень взаємодії з боку Російської Федерації, особливо після того, як представник Росії став один з керівників Інтерполу, питання про співпрацю стають більше делікатними", – сказав Єнін.

"Тим не менш, ми не втрачаємо надії, ми працюємо двосторонніх механізмів", – додав представник ГПУ.

Раніше Єнін заявляв, що Росія 5 разів відмовила Україні в екстрадиції колишнього президента Віктора Януковича і 3 рази – у видачі екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова, Москва обґрунтовувала відмови "політичним" характером переслідування Віктора Януковича.

Нагадаємо, у жовтні минулого року представника Росії, генерал-майора поліції Олександра Прокопчука обрали віце-президентом Інтерполу.

Після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві у лютому 2014 року низка українських високопосадовців покинули територію України, частина з них перебувають у Росії.

Російська сторона відмовляється видавати Україні колишніх посадовців, щодо яких українські силовики здійснюють розслідування. Москва ці відмови не коментує.